Wild zwijn grillworst met ovenkrieltjes en coleslaw
Varken, Wild, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram grillworst cheddar jalapeño
- 2 bakje grillworstspecerijen
- 2 bakje ovenkrieltjes met tijm en rozemarijn
- 500 gram witte kool
- 1 stuks peen
- 150 gram yoghurt
- 10 gram peterselie
In Huis
- 3 el mayo
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 el citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde specerijen heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klop overtollige kruiden eraf. Leg de worst op een bakpapiertje op het rooster van de oven en bak in ca. 15 bruin rondom bruin. Keer tussentijds een keer. Het vlees is al gaar als je het krijgt!
- Haal de folie van de kant-en-klare krieltjes (of doe ze in een ovenschaal). Verwarm ca. 15 minuten in de oven.
- Snij de witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp de peen. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
- Maak een dressing van yoghurt, mayo, mosterd, citroensap en peper. Meng bij de gemasseerde groenten.
- Hak de peterselie fijn en roer door de coleslaw. Check nog een keer op zout.
- Serveer de coleslaw met de grillworst en krieltjes met wat mayo.