Skip to main content

Wilde worst met boterbonenpuree en gekaramelliseerde spruitjes met amandelschaafsel

Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 banaansjalot
  • 200 gram pastinaak
  • 600 gram spruitjes
  • 4 wilde worsten
  • 2 blikjes boterbonen
  • kneepje citroensap (evt uit een flesje)
  • 30 gram amandelschaafsel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 klont boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 tl balsamicoazijn
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de spruitjes.
  2. Verwarm olie in een wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Schil de pastinaak, snij in kleine blokjes en voeg bij de sjalot.
  3. Verwijder het kontje en eventueel lelijke blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Kook 3 minuten, giet en spoel koud af zodat ze mooi groen blijven. Voeg de afgegoten spruiten bij de sjalot en laat zachtjes bruin en gaar bakken.
  4. Bak de worst in een flinke klont boter en een beetje olie rondom bruin. Ze zijn al gaar.
  5. Snij intussen de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet maar vang het vocht op in een bakje(!), je hebt het straks nodig. Verwarm in het steelpannetje van de spruiten wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Voeg de bonen toe en fruit even mee. Voeg ca. 100 ml van het bonenvocht bij (bij 4p) en verwarm. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een gladde puree worden. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. LET OP je hebt bij een ander gerecht deze week citroenRASP nodig dus gebruik hier eventueel citroensap uit een flesje.
  6. Voeg op het laatst de balsamico bij de spruiten en laat nog een beetje karamelliseren.
  7. Bak intussen in een droog koekenpannetje het amandelschaafsel een beetje bruin. Strooi over de spruiten.
  8. Garneer de puree op het bord met wat druppels olijfolie extra vierge. Serveer met de worst en de spruiten.