Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Wildrookworst met kruidige zuurkool en yacon met aardappel-groentepuree

Wild

  • Totale tijd minuten
Wildrookworst met kruidige zuurkool en yacon met aardappel-groentepuree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Doré kruimige aardappelen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 0.5 zak oranje bataat
  • 4 stuks wildrookworst
  • 1 stuks sjalot
  • 1 pak vatverse zuurkool
  • 200 ml sojacuisine
  • 300 gram yacon

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl suiker
  • 3 el mosterd
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, wortelpeterselie en bataat en snij in stukken (de wortelpeterselie iets kleiner dan de rest). Zet net onder water, voeg wat zout toe en kook gaar in 15 – 20 minuten.
  2. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een soeppan in wat olie glazig. Voeg zout toe.
  4. Spoel intussen de zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.
  5. Fruit het paprika- en kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng de sojacuisine, suiker en mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.
  6. Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool.
  7. Giet de aardappels en groenten af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht (voeg ook een beetje kookvocht bij de zuurkool) en breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de puree met zuurkool en de rookworst.
  9. Leuk om te weten: De yacon wordt ook wel appelwortel genoemd.