Skip to main content

Wildzwijnhamburger met gekarameliseerde rode ui en geroosterde groenten uit de oven

Wild

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuks meiraap
  • 2 stuks rode ui
  • 1 stuks citroen
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 4 stuks wildzwijnburger
  • ter garnering mizuna

In Huis

  • olijfolie om te bakken/besprenkelen
  • 2 el bruine basterd suiker
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl grove moster
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet alvast een pan met een laag licht gezouten water op voor de pastinaak, meiraap en aardappelen.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Schil de pastinaak en meiraap en snij alles in grove stukken. Kook/stoom met deksel op de pan in 8 minuten bijna gaar. Laat uitlekken.
  3. Snij de ui in ringen. Verhit olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de suiker en balsamico-azijn toe en roer door. Draai het vuur tot zacht en laat ca. 15 min pruttelen.
  4. Doe de pastinaak, meiraap en aardappelen samen in een grote ovenschaal en knijp de citroen* er over uit. Doe de uitgeknepen citroenhelften ook in de schaal en voeg, de tijm en zout en peper toe. Besprenkel met olijfolie. Meng goed en zet de ovenschaal ca. 15-20 minuten in de oven.
  5. Piep de broodjes de laatste 5 minuten op in de oven.
  6. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de wildzwijnhamburgers in 4-6 minuten rondom bruin, ze moeten goed gaar zijn. Meng intussen de mayonaise met de mosterd.
  7. Haal de groenten en aardappeltjes uit de oven, knijp de citroen er nog even over uit. Beleg de broodjes met de hamburger, gekarameliseerde ui, wat blaadjes mizuna en de mosterd-mayo naar smaak. Serveer met de geroosterde groenten.
  8. * Heb je het pompoengerecht nog niet gemaakt? Rasp dan eerst de schil van de citroen en hou apart voor dat gerecht. (Niet van toepassing voor Snelle Gezins Krat)
  9. Je hebt deze week palmkool van de biologische tuinderij de Waog gekregen. Wiel van de Bool zat nog met een grote berg, en daar helpen wij hem maar al te graag vanaf natuurlijk. Hij blij, jullie blij, wij blij! 😊 Het wordt ook wel cavolo nero genoemd. Lekker in een omeletje, door een wok, gekookt of gestoomd door een salade, knapperig gebakken als chipjes in de oven of door een stampje.