Skip to main content

Wildzwijn porciniworstje met linzen-palmkoolpotje en knoflookpaddenstoeltjes

Wild

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Wortelpeterselie
  • 300 g Champignons
  • 2 tl Tijm (geriste)
  • 400 g Palmkool
  • 4 stuk(s) Wildzwijn porcini worstje
  • 2 blikje(s) Linzen Dupuis
  • 2 el Fijngehakte peterselie
  • kneepje Citroen

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Lichte olijfolie
  • 1 tl Zout
  • 2 tl Mosterd
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker citroen en wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Snipper de ui en fruit in een wok in wat olie. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui samen met zout en peper en fruit zachtjes verder.
  4. 3. Maak de champignons schoon voor zover dat nodig is. Leg ze in een ovenschaaltje. Pers de helft (!) van de knoflook en meng met delichte olijfolie, peper, zout en geriste tijm. Giet bij de champignons en hussel goed om. Zet 10-15 minuten in de oven.
  5. 4. Spoel de palmkoolbladeren af. Snij met een groot mes het nerf ertussenuit en snij in dunne reepjes.
  6. 5. Voeg bij de ui en wortelpeterselie. Schep op hoog vuur even om, draai het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat ca. 10 minuten gaar smoren.
  7. 6. Warm de worsten eerst zachtjes op in wat olie in een koekenpan (ze zijn al gaar) en bak ze vervolgens rondom bruin.
  8. 7. Maak de knoflookvinaigrette voor bij de linzen. Knijp de knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja echt 1 tl bij 4p). Zo komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er eerst de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Zet even weg.
  9. 8. Giet de linzen af. Check of de palmkool gaar genoeg is naar je smaak en voeg de linzen toe. Warm ze mee. Draai het vuur uit en roer de vinaigrette erdoor. Hak de peterselie fijn en roer erbij. Proef. Heeft het nog een zuurtje nodig? Knijp er een beetje citroensap bij.
  10. 9. Haal de champignons uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat peper en zout uit de molen.
  11. 10. Serveer met de worsten en de linzen en palmkool.