Skip to main content

Wildzwijnburger met gekarameliseerde witlof en gebakken uien

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 300 g Pompoen
  • 4 struikje(s) Witlof
  • 4 stuk(s) Wild zwijn burger

In Huis

  • 90 g Boter
  • 4 tl Suiker
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 50 g Broodkruim
  • 2 el Tijm
  • 125 ml Slagroom
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Fijngehakte peterselie
  • 2 stuk(s) Ui
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven tot 200 C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Schil de pompoen en verwijder zaad en draden. Snij in stukken.
  2. Doe de aardappels in een grote pan kokend water met wat zout. Doe na 2-3 minuten de pompoen erbij. Laat ca. 20 minuten koken totdat alles goed gaar en zacht is. Giet af en laat alles in de pan een paar minuten droog stomen.
  3. Stamp tot een grove puree. Meng met 20 g boter (voor 4p). Bereid terwijl de aardappelen en pompoen koken de witlof. Snij de witlof in de lengte doormidden. Verhit 40 g boter (voor 4p) in de koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer door.
  4. Leg zodra de boter gaat borrelen de struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze in 2-3 minuten goudbruin, druk ze af en toe iets aan. Haal de struikjes uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en leg ze in een passende ovenschaal. Rasp de Parmezaanse kaas en meng het broodkruim, tijm, room, wat zout en royaal peper. Verdeel dit mengsel over de struikjes witlof.
  5. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven tot het witlof gaar is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de gehakte peterselie. Bak terwijl de witlof in de oven staat de uien.
  6. Snij de uien in ringen en bak bruin in 1 eetlepel boter.
  7. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan. Bestrooi de hamburgers met peper en zout en bak in ca. 4 minuten aan iedere kant rosé. Serveer met de gebakken uien op de burger, de witlof en de pompoenpuree.