Skip to main content

Winterburger met zoete aardappel-bleekselderij stamppot en geglaceerde regenboogpeen

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Zoete aardappel
  • 600 g Aardappelen kruimig
  • 200 g Koolraap
  • 600 g Regenboogpeen
  • 2 takje(s) Tijm
  • 300 g Bleekselderij
  • 4 stuk(s) Winterburger
  • naar smaak Citroensap (uit flesje)

In Huis

  • 1 klont(en) Boter
  • Olie om te bakken
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de zoete en gewone aardappelen en de koolraap en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water en een beetje zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. 2. Schil de regenboogpeen en snij over schuin in stukken van ca. 5 cm. Zet ze op in een pannetje met een heel klein laagje water, een beetje zout, de geriste tijm en een klontje boter. Breng aan de kook zonder deksel en als het water verdampt is zet je het vuur zacht zodat ze langzaam glaceren in de boter in circa 10 minuten tot beetgaar.
  3. 3. Snij intussen de bleekselderij in hele dunne schijfjes en leg even apart. Neem vooral het binnenste deel van de struik.
  4. 4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de winterburgers zachtjes bruin en warm.
  5. 5. Giet intussen de (zoete) aardappels en koolraap af en stamp met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk toevoegt. Roer dan de bleekselderij door de puree en maak op smaak met peper en zout.
  6. 6. Maak de regenboogpeen op smaak met wat citroensap, peper en evt. zout.
  7. 7. Serveer de winterburger met de geglaceerde peen en de stamppot.
  8. <br>Let op: elders deze week heb je ook koolraap, tijm, bleekselderij en citroen nodig.