Skip to main content

Wintergroenten en witte bonen met crumble van kaas en noten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 300 gram koolraap
  • 1 venkel
  • 400 gram groene kool
  • 150 gram gemengde noten
  • 100 gram Hollandse kaasfonduekaas
  • 200 ml bonenvocht
  • 2 blikjes witte bonen
  • 1 zakje gemengde sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 0.50 blokje groentebouillon
  • 50 gram boter (koud)
  • 1 tl paprikapoeder
  • vinaigrette. naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Bestrooi met zout en het kerriepoeder en laat zachtjes verder bakken.
  2. Snij plakken koolraap van max(!) 1 cm en schil ze. Snij blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg bij de ui en bak mee.
  3. Verwijder het loof en het kontje van de venkel en snij in wat grotere parten. Bak mee met de koolraap.
  4. Snij de groene kool in sliertjes en bak mee. Voeg als de kool wat is geslonken 100 ml water (bij4p) toe en kruimel het halve (bij 4p) bouillonblokje erbij. Dek af en laat 10 minuten afgedekt sudderen tot beetgaar (laat de koolraap niet te gaar worden!).
  5. Verwarm de oven op 200 graden.
  6. Hak de gemengde noten in de hakmolen. Doe in een mengkom, voeg de paprikapoeder toe en kneed de boter en de kaas erdoorheen tot je een crumble heb.
  7. Voeg als de groenten beetgaar zijn het bonenvocht toe. Giet de bonen verder af en meng door de groenten.
  8. Doe de groenten in een ingevette ovenschotel, verdeel de crumble erop en zet 15 minuten in de oven.
  9. Was de sla en maak een simpele vinaigrette bijv. 1 el wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie, peper en zout.