Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterposteleinquiche

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram winterpostelein
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram Terschellinger kaas belegen

In Huis

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 rol bladerdeeg/ quichedeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • bloem (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de postelein in een vergiet en overgiet met wat kokend water zodat het wat slinkt. Laat goed uitlekken, leg op een plank, dep zo nodig een beetje droog en hak grof.
  3. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit over een bakblik of ovenschaal. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi eventueel met wat bloem. Meng de crème fraîche, eieren en peper en zout. Rasp de kaas en roer door het mengsel. Roer de postelein door dit mengsel en giet dit over het bladerdeeg. Bak ca. 30 min in de oven (check na 20 min of het niet te bruin wordt!).
  4. Rooster de pijnboompitten.
  5. Serveer de quiche als deze goudbruin is en bestrooi met de pijnboompitten.