Skip to main content

Winterse aardappelsalade met schorseneren, kastanjechampignons en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Zonnebol
  • 500 g Schorseneren
  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 bakje(s) Kastanje champignons
  • 1 blikje(s) Artisjokharten
  • 2 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 1 scheutje(s) Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • naar smaak Peper en zout
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 tl Grove mosterd
  • 1 tl Honing
  • om te dopen Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de Zonnebol in 10-12 minuten af.
  2. Doe in een pan water een scheutje citroensap. Schil onder stromend water de schorseneren met een dunschiller, snij direct in stukken van 3 cm en doe in de pan met citroenwater.
  3. Was de aardappels en snij met schil in stukken van circa 3 cm. Giet het citroenwater af, doe schoon water in de pan met schorseneren en voeg de aardappels toe. Kook samen gaar in circa 10-15 minuten.
  4. Kook de eieren hard in circa 8 minuten.
  5. Snipper de knoflook en snij de champignons door de helft. Bak de champignons ca 2 minuten op hoog vuur aan in wat olie, voeg de knoflook toe en draai het vuur lager. Bestrooi met 1/3 van de tijmblaadjes, bak gaar en maal er zwarte peper overheen.
  6. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in vieren. Maak een dressing van de olie, wijnazijn, mosterd, honing, 2/3 van de tijmblaadjes en peper en zout. Meng in een schaal de aardappelen, schorseneren, champignons en artisjokharten en giet de dressing erover. Snij de hardgekookte eieren in zessen en hussel die samen met de sla voorzichtig door de rest.
  7. Serveer bij het brood wat lekkere olijfolie met zout en peper om te dopen.