Skip to main content

Winterse couscous en geroosterde spitskool met zure room en kruidenolie

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram spitskool
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 el dille
  • 2 el krulpeterselie
  • 2 el koriander
  • 200 gram couscous
  • 1 el Ras el Hanout kruidenmengsel
  • 1 blik kikkererwten
  • 300 gram winterpeen
  • 0.5 stuks venkel
  • 1 bosje radijs
  • 150 gram zure room

In Huis

  • om te besprenkelen olijfolie
  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de spitskool in de lengte in zes of acht parten, laat het hart zitten zodat de parten niet uit elkaar vallen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout en een paar eetlepels water. Schuif 25-30 minuten in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  4. Staafmix de munt (alleen de blaadjes), dille, krulpeterselie, koriander (ook de steeltjes) en de olijfolie extra vierge tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg de ras el hanout toe en roer samen met zout door de couscous. Giet er kokend water bij zodat de couscous net onder staat en dek af met een deksel of bord. Laat minimaal 5 min afgedekt staan.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken.
  7. Schil en rasp de peen. Snij de venkel in kleine blokjes van 0.5 cm. Snij de radijsjes in vieren. Roer de couscous los met een vork, de witte wijnazijn en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Meng vervolgens de groenten en kikkererwten erdoor.
  8. Leg de spitskool op een schaal. Klop de zure room los met een vorkje en verdeel over de spitskool. Serveer de couscous met de spitskool en besprenkel royaal met de kruidenolie.