Skip to main content

Winterse gele curry met yacon, knolselderij en groene kool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren rijst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 300 g Knolselderij
  • 300 g Groene kool
  • 1 zakje(s) Gele currypasta
  • 400 g Yaconwortel
  • 400 ml Kokosmelk
  • 100 g Cashewnoten
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • naar smaak Verse koriander

In Huis

  • om te bakken Olie
  • Zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker rode peper en (lente-)ui nodig deze week.
  2. 1. Breng 50 gram rijst pp in 100 ml gezouten water pp aan de kook. Kook zachtjes gaar in 20-30 minuten.
  3. 2. Snipper de ui. Fruit de ui zachtjes aan in wat olie in een wok. Schil en snij intussen de knolselderij in blokjes van 1 cm. Fruit de currypasta even mee met de ui en voeg dan de knolselderij toe. Roer om en bak zachtjes verder.
  4. 3. Snij het binnenste van de groene kool in repen (snij er eerst 8 grote, gave bladeren af voor het andere recept!). Voeg bij de rest en bak onder af en toe roeren totdat de kool wat slinkt.
  5. 4. Schil intussen de yacon en snij in kleine blokjes. Proef een stukje rauw! Het lijkt een beetje op peer - wat je overhoudt is lekker in een salade of in de yoghurt met wat honing en walnoten.
  6. 5. Voeg de kokosmelk en de blokjes yacon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten stoven met de deksel op de pan tot de knolselderij en groene kool beetgaar zijn. De yacon blijft meer bite houden. Voeg zout naar smaak toe.
  7. 6. Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan. Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Snipper de koriander grof. Bestrooi de curry voor het serveren met de noten, lente-ui, koriander en rode peper naar smaak.