Skip to main content

Winterse Mediterrane stoof met boterbonenpuree en pijnboompitten

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Tijm
  • 2 el Rozemarijn
  • 300 g Pastinaak
  • 300 g Regenboogpeen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 400 g Groene kool
  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • naar smaak Citroensap
  • 200 ml Bonenvocht
  • 40 g Pijnboompitten

In Huis

  • 2 el Olie
  • 1 blokje(s) Bouillon
  • 100 ml Water
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Maak de knoflooktenen schoon en hak ze fijn. Hou ca. een kwart van de knoflook achter. Hak de rozemarijn en tijm fijn.
  2. Verwarm olie in een afdekbare braadpan of wok en fruit driekwart van de knoflook, de tijm en rozemarijn afgedekt zachtjes (!) 5 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt!
  3. Snij de pastinaak en wortel in stevige frietformaat staafjes en de bleekselderij in maantjes. Schep de pastinaak, wortel en bleekselderij door de kruiden en bestrooi met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten sudderen.
  4. Snij de kool in reepjes en voeg toe. Voeg 100 ml water (bij 4p) erbij en kruimel het halve bouillonblokje erover. Laat nog 15 minuten sudderen.
  5. Fruit de achtergehouden knoflook in een beetje olie in een soeppannetje. Voeg het paprikapoeder toe en fruit even zachtjes mee. Giet de bonen af maar let op, bewaar een beetje van het vocht. Voeg de bonen toe en warm door. Pureer samen met het bonenvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met een kneepje citroensap en de olijfolie extra vierge. Hou warm.
  6. Rooster de pijnboompitjes. Check of de groenten gaar zijn. Maak op smaak met wat citroensap, peper en zout indien nodig. Serveer met de bonenpuree en de pijnboompitjes.