Skip to main content

Winterse ovenschotel van groenten en camembert met Hollandse sla en radijs

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 200 g Peen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 200 g Witte kool
  • 125 g Mais
  • 100 ml Room
  • 150 g Camembert
  • 100 g Geraspte boerenkaas
  • 1 krop(pen) Sla
  • 1 bosje(s) Radijsjes

In Huis

  • 1 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Basilicum
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Witte wijnazijn
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 1. Zet 50 gram rijst per persoon op in 100 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
  3. 2. Snij de ui en de peen in kleine blokjes, de prei in dunne ringen en de kool in smalle reepjes.
  4. 3. Verhit de olie in een pan en bak hierin al roerend de ui, wortel en kool. Voeg na ca. 5 minuten de prei toe. Doe het deksel op de pan en smoor de groenten ca. 10 minuten gaar. Voeg dan de mais, kerrie, basilicum, zout en peper toe en roer goed om.
  5. 4. Meng de room met uitgeperste knoflook, zout en peper.
  6. 5. Vet een ovenschaal in. Meng de groenten met de gare rijst en het roommengsel en vul hiermee de ovenschaal. Bedek met plakjes camembert en bestrooi daarna met de geraspte kaas. Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. 6. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Snij de radijsjes in kwarten of achtsten. Maak een frisse vinaigrette van olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout en meng met de sla en radijs.
  8. 7. Serveer de ovenschotel met de frisse sla.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer wortel, witte kool, rijst en room nodig deze week.