Winterse pokébowl met ingelegde radijsjes, geroosterde bataat, paksoi, peen en omeletreepjes

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Winterse pokebowl met ingelegde radijsjes geroosterde bataat paksoi peen en omeletreepjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram zilvervliesrijst (zie tip 1)
  • 500 gram paarse bataat
  • 1 bosje radijs
  • 200 gram peen
  • 2 stuks paksoi
  • 8 stuks eieren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 1 tl (Riet)suiker (als je geen rijstazijn hebt)
  • 6 el mayonaise
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rijst (zie tip 1) op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in ca. 25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
  3. Schrob de paarse bataat schoon en snij in frietformaat. Meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 20-25 minuten in de oven.
  4. Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schoon de radijsjes en snij in kwarten. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn) en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
  5. Schil de peen. Snij in dunne halve maantjes of kwartjes. Snij de paksoistelen in stukjes en het blad in dunne repen.
  6. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de peen en paksoistelen ca. 5 minuten. Voeg het blad op het laatst toe en bak mee tot geslonken. Hou de groenten warm. Gebruik de pan voor de omelet.
  7. Kluts de eieren met een beetje olie, zout en peper en bak een dunne omelet (in twee pannen bij 4p). Het gaat sneller als je de pan afdekt. Rol op en snij in reepjes.
  8. Maak de dressing: meng de mayonaise (zie tip 2), citroensap, sojasaus en het water.
  9. Giet de azijn van de radijsjes bij de rijst en meng goed. Maak voor ieder een bowl met rijst, ingelegde radijs, peen, paksoi, omelet en bataat. Besprenkel royaal met de saus (zie tip 3).
  10. 1. Je hebt meer rijst gekregen voor grote eters. 2. Je kan een deel van de mayo door yoghurt vervangen als je dat in huis hebt. 3. Lekker om te garneren met een sesamzaadje als je die in huis hebt.