Skip to main content

Winterse pokébowl met ingemaakte koolrabi, geroosterde bataat, boerenkool, oesterzwammen, regenboogpeen en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram bataat
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram regenboogpeen
  • 6 stuks eieren
  • 100 gram boerenkool
  • 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl (riet)suiker (alleen als je geen rijstazijn hebt)
  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el mayonaise
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet 60 gram volkoren basmatirijst pp op in 120 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 25-30 minuten koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Verwarm de azijn in een pannetje en los daarin de suiker op. Zet even weg. Heb je mirin of rijstazijn, dan kan je deze stap overslaan.
  4. Schrob de bataat goed of schil ‘m. Snij in friet formaat. Doe in mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende ca. 20-25 minuten in de oven.
  5. Zet de waterkoker aan voor de boerenkool.
  6. Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn of mirin).
  7. Scheur de oesterzwammen grof. Verwarm olie in een pan en bak de oesterzwammen bruin en beetgaar. Snij de knoflook fijn en voeg op het laatst toe, samen met peper en zout.
  8. Halveer en schil de peen en blijf dan schillen zodat je linten krijgt.
  9. Maak de dressing: meng de mayonaise, citroensap, sojasaus en het water (heb je een hele zoute sojasaus, begin dan met iets minder).
  10. Kluts de eieren met een kleine beetje olie, zout en peper en bak een dunne omelet (2 stuks bij 4p). Rol op en snij in reepjes.
  11. Giet de koolrabi af. Giet het hete water over de boerenkool zodat het wat zachter wordt.
  12. Haal de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie.
  13. Maak de bowls met rijst, koolrabi, boerenkool, peen, NZ spinazie, oesterzwammen, bataat en omelet. Bedruip royaal met de saus .
  14. Strooi er wat witte en/of zwarte sesamzaadjes over als je dat in huis hebt.