Winterse pokébowl met ingemaakte koolrabi, geroosterde bataat en oesterzwam, flowersprouts, peen en Lupine boontjes

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Winterse pokebowl met ingemaakte koolrabi geroosterde bataat en oesterzwam flowersprouts peen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 500 gram paarse bataat
  • 200 gram oesterzwam
  • 300 gram koolrabi
  • 100 gram flowersprouts
  • 200 gram peen
  • 1.5 pot lupine boontjes
  • 2 el (vegan) yoghurt

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn of rijstazijn
  • 1 tl (riet) suiker (als je geen rijstazijn hebt)
  • olie om te bakken
  • 4 el (vegan) mayonaise
  • 2 el citroensap uit een flesje
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet 60 gram volkoren rijst pp op in 150 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 25-30 minuten koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Schrob de paarse bataat goed en snij in frietformaat. Scheur de oesterzwammen in repen. Doe om de beurt in een mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  4. Doe de rijstazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je mirin, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in mooie dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn) en laat staan tot gebruik.
  5. Zet een pannetje met water en zout op voor de flowersprouts. Snij eventueel een heel dun plakje van het steeltje van de flowersprouts, alleen als die wat is uitgedroogd. Blancheer ze ca. 3 minuten in het kokende water.
  6. Schil intussen de peen. Snij in de lengte in kwarten en dan in dunne plakjes.
  7. Verwarm de lupine boontjes zachtjes in een pannetje in hun eigen vocht.
  8. Maak de dressing: meng de (vegan)mayonaise, (vegan) yoghurt, citroensap, sojasaus en het water.
  9. Giet de azijn van de koolrabi bij de rijst en meng. Giet de lupine boontjes af. Maak voor ieder een bowl met rijst, koolrabi, peen, oesterzwam, flowersprouts, bataat en boontjes. Bedruip royaal met de saus.