Winterse pokébowl met ingemaakte koolrabi, geroosterde paarse bataat, flowersprouts, peen en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Winterse pokebowl met ingemaakte koolrabi geroosterde paarse bataat flowersprouts peen en omeletr | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 500 gram paarse bataat
  • 250 gram koolrabi
  • 200 gram peen
  • 1 zakje paksoi
  • 8 stuks eieren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
  • 1 tl (riet)suiker (alleen als je geen rijstazijn hebt)
  • 4 el mayonaise
  • 2 el citroensap uit een flesje
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de rijst een paar keer. Zet op in ruim kokend water en kook in 15-18 minuten gaar.
  3. Schrob de paarse bataat goed en snij in frietformaat. Doe in een mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  4. Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in mooie dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn) en laat staan tot gebruik.
  5. Schil intussen de peen. Snij in de lengte in kwarten en dan in dunne plakjes. Snij de paksoistelen in stukjes en het blad in dunne repen.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak peen en paksoistelen 4-5 minuten aan. Voeg het blad op het laatst toe en bak mee tot geslonken. Hou de groenten warm. Gebruik de pan voor de omelet.
  7. Kluts de eieren met een beetje olie, zout en peper en bak een dunne omelet (in twee pannen bij 4p). Rol op en snij in reepjes.
  8. Maak de dressing: meng de mayonaise, citroensap, sojasaus en het water.
  9. Giet de azijn van de koolrabi bij de rijst en meng goed. Maak voor ieder een bowl met rijst, ingelegde koolrabi, peen, paksoi, omelet en bataat. Besprenkel royaal met de saus.
  10. Lekker om te garneren met een sesamzaadje als je die in huis hebt.