Skip to main content

Winterse pokébowl met zalm, koolrabi, flowersprouts, oesterzwammen en regenboogpeen

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 150 gram koolrabi
  • 200 gram flowersprouts
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram regenboogpeen
  • 1 el zwart en wit sesamzaad
  • 400 gram zalm

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl (riet)suiker
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • water
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram volkoren basmatirijst pp op in 120 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 25-30 minuten koken.
  2. Verwarm de wittewijnazijn in een pannetje en los daarin de suiker op. Zet even weg. Heb je mirin of rijstazijn, dan kan je deze stap overslaan.
  3. Zet een pannetje met water en zout op voor de flowesprouts.
  4. Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn of mirin).
  5. Spoel de flowersprouts af en snij met een klein scherp mesje de uiterste kontjes eraf (alleen als die wat zijn uitgedroogd). Blancheer ze 3-4 minuten. Giet af en meng met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  6. Scheur de oesterzwammen grof. Verwarm olie in een pan en bak de oesterzwammen bruin en beetgaar. Snij een teentje knoflook fijn en voeg op het laatst toe, samen met peper en zout.
  7. Halveer en schil de peen en blijf dan schillen zodat je linten krijgt.
  8. Maak de dressing: meng de mayonaise, citroensap, sojasaus en water (heb je een hele zoute sojasaus, begin dan met iets minder).
  9. Bak het sesamzaad in een droog koekenpannetje een paar minuten, zorg dat het niet aanbrandt en doe in een schaaltje. Dep de zalm droog en maak indien nodig iets kleinere stukjes. Bak in dezelfde pan de zalm aan beide kanten kort in hete olie. Bestrooi met peper en eventueel een beetje zout.
  10. Giet de koolrabi af. Maak bowls met rijst, koolrabi, flowersprouts, peen, oesterzwammen en zalm en bedruip royaal met saus. Garneer met sesamzaad.