Skip to main content

Winterse pokébowl met ingemaakte koolrabi, geroosterde bataat, flowersprouts, oesterzwammen, regenboogpeen en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram paarse bataat
  • 200 gram koolrabi
  • 200 gram flowersprouts
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram regenboogpeen
  • 1 el zwart en wit sesamzaad
  • 6 eieren

In Huis

  • 6 el witte wijnazijn
  • 1 tl (riet)suiker
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet 60 gram volkoren basmatirijst pp op in 120 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 25-30 minuten koken.
  3. Verwarm de azijn in een pannetje en los daarin de suiker op. Zet even weg. Heb je mirin of rijstazijn, dan kan je deze stap overslaan.
  4. Schrob de bataat goed of schil ‘m. Snij in repen. Doe in mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif gedurende ca. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Zet een pannetje met gezouten water op voor de flowersprouts.
  6. Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn of mirin).
  7. Spoel de flowersprouts af en snij met een klein scherp mesje de uiterste kontjes eraf (alleen als die wat zijn uitgedroogd). Blancheer ze 3-4 minuten. Giet af en meng met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  8. Scheur de oesterzwammen grof. Verwarm olie in een pan en bak de oesterzwammen bruin en beetgaar. Snij een teentje knoflook fijn en voeg op het laatst toe, samen met peper en zout.
  9. Halveer en schil de peen en blijf dan schillen zodat je linten krijgt.
  10. Maak de dressing: meng de mayonaise, citroensap, sojasaus en water (heb je een hele zoute sojasaus, begin dan met iets minder).
  11. Bak het sesamzaad in een droog koekenpannetje een paar minuten, zorg dat het niet aanbrandt. Kluts in de tussentijd de eieren een kleine beetje olie, zout en peper en bak een dunne omelet (2 stuks bij 4p). Rol ze op en snij in reepjes.
  12. Giet de koolrabi af. Maak bowls met rijst, koolrabi, flowersprouts, peen, oesterzwammen, bataat en omelet. Bedruip royaal met saus en garneer met sesamzaad.