Winterse pokébowl met ingelegde radijsjes, geroosterde bataat en oesterzwam, paksoi, peen en Lupine boontjes

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Winterse pokébowl met ingelegde radijsjes, geroosterde bataat en oesterzwam, paksoi, peen en Lupine boontjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst (zie tip 1)
  • 500 gram paarse bataat
  • 300 gram oesterzwam
  • 1 bosje radijs
  • 200 gram peen
  • 1 zakje paksoi
  • 1.5 pot lupine boontjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el wittewijnazijn of rijstazijn
  • 1 tl (riet) suiker (als je geen rijstazijn hebt)
  • 6 el vegan mayonaise
  • 2 el citroensap uit een flesje
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rijst (zie tip 1) op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in ca. 25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
  3. Schrob de paarse bataat schoon en snij in frietformaat. Scheur de oesterzwammen in repen. Doe om de beurt in een mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 20-25 minuten in de oven.
  4. Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schoon de radijsjes en snij in kwarten. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn) en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
  5. Schil de peen. Snij in dunne halve maantjes of kwartjes. Snij de paksoistelen in stukjes en het blad in dunne repen.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de peen en paksoistelen in het totaal 5-6 minuten aan. Voeg het blad op het laatst toe en bak mee tot geslonken. Hou warm.
  7. Verwarm de lupine boontjes zachtjes in een pannetje in hun eigen vocht.
  8. Maak de dressing: meng de vegan mayonaise (zie tip 2), citroensap, sojasaus en het water.
  9. Giet de azijn van de radijsjes bij de rijst en meng goed. Maak voor ieder een bowl met rijst, ingelegde radijs, peen, paksoi, boontjes en bataat. Besprenkel royaal met de saus.
  10. 1. Je hebt meer rijst gekregen voor grote eters. 2. Je kan een deel van de vegan mayo door vegan yoghurt vervangen als je dat in huis hebt.