Skip to main content

Winterse shakshuka met boerenkool, ei en ciabatta

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 4 tl Ras el hanout
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 2 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 150 g Boerenkool
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 4 stuk(s) Ciabatta

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • optioneel Suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui glazig in een afdekbare hapjespan of wok en voeg de geperste knoflook en de ras el hanout toe. Bak even mee.
  3. 3. Maak een ruimte in het midden van de pan vrij en bak de tomatenpuree daar een minuutje aan zodat het zuur er afgaat. Voeg de cherry tomaatjes toe en prak een beetje fijn met behulp van een stamper. Roer door elkaar en voeg de boerenkool (eventueel in delen) toe. Roer totdat het wat is geslonken.
  4. 4. Giet de kikkererwten af en meng door de saus. Breng aan de kook en laat ca. 15 min sudderen met een deksel op de pan (let op dat het niet droog kookt!).
  5. 5. Haal de deksel eraf als de boerenkool beetgaar is en maak goed op smaak met zout en peper en eventueel wat suiker mocht het toch nog te zuur zijn. Maak per persoon een ondiepe brede kuil in de saus en breek in elke kuil een ei, zodat je als het ware spiegeleieren op je saus hebt liggen. Laat de eieren met deksel in 10 minuten garen.
  6. 6. Bak intussen de broodjes 10 minuten af en serveer met de shakshuka zodra de eieren gestold zijn.