Skip to main content

Winterse soep met hertenrookworst, boerenkool, linzen en cherry tomaatjes

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 4 portie(s) Hertenrookworst
  • 300 g Boerenkool
  • 1 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 blikje(s) Linzen
  • 1 zakje(s) Peterselie

In Huis

  • 800 ml Water
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • Chilipeper gedroogd
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op.
  2. 2. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  3. 3. Snij de worst in plakjes. Bak in een (stoof)pan met dikke bodem in een klein beetje olie de plakjes een paar minuten even aan en voeg dan de ui en bleekselderij toe. Laat een paar minuten bakken.
  4. 4. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de groenten en worst, roerbak even om. Leg de boerenkool erop, voeg dan de balsamicoazijn toe en roer een paar keer om.Voeg dan de tomaatjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 7 minuten gaarkoken.
  5. 5. Roer de uitgelekte linzen erdoor en laat die nog even mee warmen. Hak intussen de peterselie fijn. Maak de soep op smaak met peper (of chilipeper als je dat lekker vindt).
  6. 6. Garneer rijkelijk met peterselie en serveer direct.