Winterse traybake met Za’atar lams-kalfsgehakt en funky yoghurtsaus

Lam, Kalf

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Winterse traybake | recept maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram aardperen
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks citroen
  • 500 gram paarse peen
  • 1 bosje koriander
  • 150 ml yoghurt
  • 400 gram lams-kalfsgehakt (za'atar gekruid)
  • 1 stuks rode peper

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 4 tenen knoflook (in de schil)
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen(tje) knoflook (geperst)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Schil de aardappels. Boen de aardperen schoon en verwijder zo nodig harde uiteindes. Snij beide in wedges van ca. 1 cm breed. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Snij de ui in dunne parten. Meng in een grote mengkom en met een flinke scheut olie, peper, zout en de gedroogde tijm. Knijp de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed. Verdeel alvast over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik er twee voor 4p indien nodig) en leg de uitgeknepen citroen erbij.
  3. Schil de paarse peen en snij in frietformaat, meng met olie, zout en peper. Leg samen met de knoflooktenen (in de schil) naast de rest op de bakplaat. Bak 25-30 minuten in de oven. Hussel tussentijds.
  4. Hak de koriander fijn (incl. dunne steeltjes) en meng door de yoghurt, samen met de mayonaise, peper en zout. Zet even weg.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Bak het lams-kalfsgehakt za’atar rul met een spatel (let op het gehakt is al gezouten!). Snij de rode peper in halve ringetjes (met of zonder pitjes afhankelijk van hoe pittig je wilt). Snij een klein beetje stukje rode peper extra fijn en voeg bij de yoghurt. Voeg de rest bij het gehakt. Pers de knoflook ook bij het gehakt.
  6. Druk de gepofte knoflookjes uit de schil, prak of snij fijn en roer door de yoghurt.
  7. Laat iedereen groenten en aardappels opscheppen met daarop een schep gehakt en daarover de yoghurtsaus.