Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterse vijfgroentenstamppot met jackfruit-rendang

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Wk 48 rendang jackfruit 2

Ingrediënten

In de box

  • 1 banaansjalot
  • 2 blikjes jackfruit
  • 1 zakje rendang kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 gram aardappels
  • 200 gram pastinaak
  • 400 gram pompoen
  • 600 gram spruitjes
  • 1 prei

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 ml water
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 scheutje (plantaardige) melk
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  2. Giet de jackfruit af, spoel onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg de kruidenpasta, knoflook en komijnpoeder bij de sjalot en roerbak een paar minuten.
  4. Snij de jackfruitstukken wat kleiner en voeg samen met het water en de kokosmelk bij de kruiden. Laat afgedekt ca. 20 minuten op een laag pitje sudderen.
  5. Breng een flinke pan gezouten water aan de kook. Schil de aardappels, pastinaak en pompoen en snij in gelijke stukken (hoeft niet heel klein). Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 6 minuten.
  6. Maak intussen de spruitjes schoon en halveer. Verwijder het meest groene deel van de prei en kerf de stronk in de lengte in zodat je zand er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen.
  7. Voeg als de wekker gaat de spruitjes bij de andere groenten, breng aan de kook en zet weer een wekker op 5 minuten. Voeg dan de prei toe en kook nog ca. 3 minuten mee, tot de groenten gaar genoeg zijn om te stampen.
  8. Voeg de sojasaus en ketjap bij de jackfruit en laat nog ca. 10 minuten koken, al naar gelang je wel of niet een deksel gebruikt – het moet iets inkoken, maar genoeg saus is natuurlijk ook lekker.
  9. Giet de groenten af als ze gaar zijn. Voeg een scheutje (warme of lauwe) melk toe en een klontje roomboter. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de stamppot met een schep van het stoof‘vlees’ eroverheen.