Skip to main content

Winterse zoet-zuur-hartige ovenschotel met gehakt

Rund

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Pompoen
  • 350 g Pastinaak
  • 200 g Uien
  • 500 g Rundergehakt
  • 2 pak(ken) Zuurkool
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Karwijzaad
  • 150 g Geraspte kaas
  • 1 el Mierikswortel

In Huis

  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Sojasaus
  • 2 klontje(s) Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. je hebt deze week bij een ander recept ook mierikswortel nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de pompoen en pastinaken en snij ze in blokken. Kook ze in weinig water in 15 minuten gaar.
  4. Snipper de uien en fruit deze in een klontje boter. Roer er de paprikapoeder doorheen en laat even meebakken. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Maak op smaak met peper en sojasaus (als je dat niet hebt is ketjap ook goed) zodat het lekker hartig wordt.
  5. Spoel de zuurkool in een vergiet goed af en laat uitlekken of knijp het vocht eruit.
  6. Kluts in een kom de eieren met het karwijzaad, een handje kaas en wat zout en peper. Meng hier de zuurkool doorheen.
  7. Giet de pompoen en pastinaken af en stamp tot een puree met een scheutje melk en een klontje boter. Rasp de mierikswortel en roer die erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de zuurkool. Verdeel daar het gehakt over en eindig met de pompoen-pastinaakpuree. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en zet 20-25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.