Skip to main content

Winterstoof met groene kool, pastinaak en witlof

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Bulgur
  • 300 g Pastinaak
  • 250 g Peen
  • 300 g Witlof
  • 600 g Groene kool
  • 80 g Cashewnoten
  • 3 takje(s) Tijm
  • 2 takje(s) Rozemarijn
  • 8 teentje(s) Knoflook

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • naar smaak Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking (voeg een half blokje bouillon bij het water).
  2. Schil de pastinaak en de winterpeen, snij in schijven van ca. 1 cm breed en daarna in staafjes.
  3. Verwarm in een braad- of stoofpan met dikke bodem olie en pers daarin de knoflooktenen. Voeg tijm en rozemarijn toe en schep de wortel en pastinaak erdoor. Bestrooi met zout en peper en laat met deksel circa 5 minuten fruiten.
  4. Snij intussen de witlof in de lengte in vieren. Snij de groene kool in reepjes van ca. 3 cm. Zet 200 ml water op met 0,5 bouillonblokje.
  5. Hak de cashewnoten grof (bijv. in een vijzel).
  6. Verwijder de kruidentakjes uit de stoof. Sprenkel vlak voor het serveren wat citroensap over de wintergroenten.
  7. Serveer de groenten met de bulgur. Sprenkel op het bord wat extra vergine olijfolie erover en bestrooi met de cashewnoten.
  8. <br>Voeg de groene kool toe aan de kruiden met pastinaak en wortel. Schep goed om. Voeg de witlof toe. Giet de bouillon erover. Zet het deksel er weer op en laat 15 minuten zachtjes sudderen (let op: de groenten moeten nog wel een bite hebben!).<br>Tip: je kan evt. van de overgebleven groenten heerlijke soep maken!