Skip to main content

Witlof-aardappeltaart met boerderijkaas van Mulder

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 4 struikjes witlof
  • 1 sjalot
  • 75 gra, katenspek
  • 100 gram boerderijkaas

In Huis

  • 5 plakken hartig taartdeeg
  • 2 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de deegplakken voor de hartige taart ontdooien. Vet een taartvorm in met de helft van de olijfolie en bekleed met het deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
  3. Schil de aardappels en snij in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 minuten in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Snij de onderkant van de witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Snipper de sjalot. Rasp de kaas.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sjalot kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Klop de eieren los. Doe de eieren, slagroom, peper en zout in een kom. Meng de witlof en aardappels erdoor en schep in de vorm. Bedek met plakjes katenspek en daarover de geraspte kaas.
  7. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het spek of de kaas te donker wordt.