Skip to main content

Witlof-cremesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 5 stronkjes witlof
  • 1 bakje creme fraiche

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el suiker
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Bereiding: snij de witlof in stukken van 1 cm, maar hou 1 stronkje (bij 4p) apart voor de garnering. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de witlof toe en laat deze 10 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur.
  3. Snij intussen het apart gehouden stronkje witlof in zeer fijne ringetjes en leg deze in ijswater tot verder gebruik. Pureer de witlofmassa in een blender en voeg suiker (naar smaak) en crème fraîche toe.
  4. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de witlofcrèmesoep in (voorverwarmde) kommen en garneer met de witlofringetjes.