Skip to main content

Witlof-paprika stamppot met champignons en mozzarella uit de oven

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stronk(en) Witlof
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 1 scheutje(s) Room
  • 1 bol(len) Buffelmozzarella
  • 2 bakje(s) Champignons
  • el Peterselie

In Huis

  • Olijfolie
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 1 stuk(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill erbij aan.
  2. Zet een pan met water en zout op het vuur voor de aardappels.
  3. Leg de paprika's in een ovenschaaltje en rooster ze gedurende ca. 20 min totdat de schil een beetje zwart begint te worden. Keer ze tussendoor een keer om.
  4. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken. Doe ze bij het water als het kookt en kook gaar in ca. 15 min.
  5. Haal de steeltjes van de champignons (bewaar de steeltjes) en leg de paddenstoelen op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olie, peper, zout en wat tijm en leg in elk champignonnetje een plukje mozzarella.
  6. Haal de paprika ui de oven, doe in een plastic zakje en laat 10 minuutjes liggen. Schuif de bakplaat met champignons erin voor 10 à 15 minuten, hou ze in de gaten.
  7. Snij de steeltjes van de paddenstoelen in klein stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de stukjes champignon's in een beetje olie. Voeg op het laatst de knoflook bij, en wat peper en zout. Hou warm op een laag pitje.
  8. Snij de witlof doormidden, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  9. Haal de paprika's uit het zakje, verwijder het schilletje en de zaadjes en snij in reepjes.
  10. Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje room en roer dan de gesneden witlof erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng op het laatst de paprikareepjes en wat fijngesneden peterselie erdoor.
  11. Haal de champignons uit de oven als ze beetgaar zijn en serveer met de stamppot en de stukjes champignon met knoflook.