Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witlof stamppot met rookworst en mosterdroomsaus

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 850 gram aardappelen Nicola
  • 4 stuks witlof
  • 1 stuks ui
  • 4 stuks rookworst

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 50 ml melk
  • 25 gram boter
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • een kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook in gezouten water in 20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  2. Snij intussen de onderkant van de witlof. Snij in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm olie in een pan en fruit de ui zachtjes. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe de witlof erbij en bak een paar minuten tot het iets zachter wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stamp de aardappelen met de melk en boter tot een romige puree. Roer de gebakken witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng in een kommetje de crème fraîche met grove mosterd en citroensap.
  7. Serveer de witlofstamp met plakjes rookworst en besprenkel met de mosterdroomsaus.