Witlof uit de oven met Âlde Fryske kaas en een groene salade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Witlof met kaas en een groene salade recept | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram tuinbonen
  • 4 stronkjes witlof
  • 100 gram Âlde Fryske kaas
  • 1 zakje rucola-mosterdblad mix
  • naar smaak zomerpostelein
  • 1 stuks komkommer
  • 10 gram kervel (fijngesneden)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 50 ml water
  • 1 stuks appel
  • 80 gram walnoten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak honing
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met een laagje gezouten water aan de kook. Kook de tuinbonen hierin gaar in 8-10 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de kontjes van de witlof en snij in de lengte doormidden. Laat het binnenste zitten om de stronkjes bij elkaar te houden.
  4. Verhit olie in een grote afsluitbare koekenpan en bak de witlof 2 minuten aan op middelhoog vuur op de platte kant. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en laat 4 min afgedekt smoren.
  5. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes.
  6. Leg de witlof in een ingevette ovenschaal met de platte kant omhoog. Bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes appel erop. Rasp de kaas er ruim overheen. Hak de walnoten grof en strooi eroverheen. Schuif in de oven voor 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.
  7. Maak een eenvoudige vinaigrette in een slabak met de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en evt. wat honing.
  8. Was de rucola-mosterdblad mix en een handje zomerpostelein met behulp van een slacentrifuge. Was of schil de komkommer, halveer en snij in halve maantjes. Meng samen met de uitgelekte tuinbonen door de dressing.
  9. Haal de witlof uit de oven en garneer met de kervel. Serveer met de groene salade.