Skip to main content

Witlofsalade met geroosterde appel

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Appel
  • 4 struikje(s) Witlof
  • 2 handje(s) Raapstelen

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 2 el Appelazijn
  • 1 tl Honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200° C.Schil de appels en ontdoe van het klokhuis. Snij ze in achten. Beleg de ovenplaat met bakpapier.
  2. Doe de appels in een schaal en schenk er de plantaardige olie bij. Meng voorzichtig en leg de appel op de ovenplaat. Bestrooi met peper en zout.
  3. Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten of tot de appel begint te bruinen. Laat afkoelen.
  4. Snij in de tussentijd het witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snij in stukken. Snij worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan en meng met het witlof.
  5. Maak de dressing. Snipper het sjalotje en doe in een kommetje met de azijn, honing en wat peper en zout.
  6. Roer tot het zout is opgelost. Schenk er langzaam de olie in een dun straaltje bij terwijl je klopt met een garde.
  7. Meng vlak voor het serveren de sla met de appel en de dressing.
  8. <br>Tip: verrijk de salade eventueel met een handje noten en/of blauwaderkaas of brie.