Roodlofsalade met geroosterde peer

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Gevulde paprika's met gehakt en mozzarella | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stronkjes roodlof
  • 100 gram Romainse sla
  • 3 peren

In Huis

  • 2 el olie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl honing
  • 4 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200° C.
  2. Schil de peren en ontdoe van het klokhuis. Snijd ze in achten. Beleg de ovenplaat met bakpapier.
  3. Doe de peren in een schaal en schenk er de plantaardige olie bij. Meng voorzichtig en leg de peer op de ovenplaat. Bestrooi met peper en zout. Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten of tot de peer begint te bruinen. Laat afkoelen.
  4. Snijd in de tussentijd de roodlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd in stukken. Snijd de Romaine sla in reepjes en was met behulp van een slacentrifuge. Meng met de roodlof.
  5. Maak de dressing. Snipper het sjalotje en doe in een kommetje met de azijn, honing en wat peper en zout. Roer tot het zout is opgelost. Schenk er langzaam de olie in een dun straaltje bij terwijl je klopt met een garde.
  6. Meng vlak voor het serveren de sla met de peer en de dressing.
  7. Tip: verrijk de salade eventueel met een handje noten en/of blauwaderkaas of brie