Skip to main content

Witlofsalade met peer en blauwe geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 struikje(s) Witlof
  • 4 stuk(s) Peren
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 200 g Blauwe geitenkaas

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 el Appelazijn
  • 1 tl Honing
  • 1 snufje(s) Peper en zout
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de peren en ontdoe van het klokhuis. Snij ze in achten.
  2. Doe de peren in een ovenschaal en schenk er de plantaardige olie bij. Meng voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten of tot de peer begint te bruinen. Laat afkoelen.
  3. Snij in de tussentijd het witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snij in stukken.
  4. Maak de dressing. Snipper het sjalotje en doe in een kommetje met de azijn, honing en wat peper en zout. Roer tot het zout is opgelost. Schenk er langzaam de olie in een dun straaltje bij terwijl je klopt met een garde.
  5. Meng vlak voor het serveren de sla met de peer en de dressing. Brokkel er wat stukjes geitenkaas over.
  6. Lekker met hasselback aardappelen en de zelfgemaakte gehaktballetjes.