Skip to main content

Witlofschotel met peer en blauwe geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 6 stronk(en) Witlof
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 400 g Geiten-blauwschimmelkaas
  • 2 stuk(s) Conference peren
  • 1 krop(pen) Eikenbladsla

In Huis

  • 1 klontje(s) Boter
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een laagje water met zout aan de kook voor het blancheren van de aardappels.
  3. Schil de aardappels, snij doormidden en dan in plakjes van 0.5 cm. Doe bij het kokende water en blancheer 6 minuten (ze gaan nog verder garen in de oven).
  4. Snipper de sjalot. Fruit zachtjes in een klontje boter. Snij intussen de witlof doormidden, verwijder een beetje van het hart en snij overdwars in dikke repen van ca. 2 cm.
  5. Voeg bij de sjalot als deze glazig is geworden en roerbak een paar minuutjes mee.
  6. Snij met een kaasschaaf een aantal dunne plakjes van de geitenkaas om straks bovenop te kunnen draperen (je hoeft niet elke centimeter te bedekken). Snij de rest in kleine blokjes.
  7. Halveer de peren, schil en snij in kleine stukjes. Roer de peer en blokjes kaas door de witlof en maak op smaak met peper en een beetje zout.
  8. Giet de aardappels af en leg de helft dakpansgewijs onderin de ovenschaal. Doe daar het witlofmengsel overheen en dek weer af met de rest van de aardappels. Verdeel de geschaafde kaas daarover en schuif gedurende 15 minuten in de oven tot dat je een mooi bruin korstje hebt.
  9. Maak intussen een dressing van olie, azijn, mosterd, peper en zout en een klein beetje suiker. Was de sla en meng met de dressing. Serveer bij de ovenschotel.