Skip to main content

Witlofstamppot met paprika en kalfsworst

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsworst
  • 4 stronk(en) Witlof
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 1 handje(s) Peterselie

In Huis

  • scheutje(s) Room
  • klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de paprika’s op een rooster in de oven en rooster ze gedurende ca. 20 minuten tot de schil een beetje zwart begint te worden op plekken. Keer ze tussendoor een keer om.
  3. Doe ze over in een plastic zak, bind dicht en laat 10 minuten staan.
  4. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in 15 a 20 minuten.
  5. Snij de witlof in de lengte doormidden, haal de bittere kern bij de stronk eruit en snij hem in dunne reepjes. Bak intussen de worstjes gaar in een koekenpan of grillpan (gedurende ongeveer 10 minuten).
  6. Pel ondertussen de paprika verwijder de zaadjes en snij ze in dunne reepjes.
  7. Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje room en roer dan de gesneden witlof erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng op het laatst de paprika reepjes en een handje fijngesneden peterselie erdoor en dien op met de worstjes.
  8. Als de worst gaar is leg je die even apart zodat je het aanbaksel in de pan met een klein scheutje water kan los koken tot jus.
  9. Dien de stamppot op met de worst en een beetje jus.
  10. Tip: de geroosterde paprika kan je in een potje met olie heel lang bewaren  in de koelkast; lekker op een stuk brood met geitenkaas!