Witte asperges met achterham, eieren, botersaus en aardappels

Varken

  • Totale tijd minuten
Witte asperges met achterham, eieren, botersaus en aardappels | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram slagers achterham van Snuyters
  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 8 stuks eieren
  • 900 gram witte asperges

In Huis

  • 100 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Haal de ham uit de koelkast zodat deze op temperatuur komt.
  2. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappels.
  3. Was de aardappels, halveer en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Leg na ca. 3 minuten de eieren erbij en kook in ca. 7 minuten half hard.
  4. Schil de asperges met een dunschiller en snij ca. 2 cm van de onderkant. Zet ze onder water, voeg zout toe en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur uit en laat afgedekt ca. 10 minuten staan.
  5. Smelt de boter in een klein pannetje, let goed op dat ze niet bruin wordt.
  6. Serveer de asperges met de gekookte eieren, botersaus, gekookte aardappels en ham.
  7. Heb je meer tijd? Maak dan een hollandaisesaus: scheid van 1 ei de dooier van het eiwit en doe de dooier in een bakje waarin je kan staafmixen. Doe 1 tl azijn, een snuf zout en 1 tl water bij het eigeel. Zet de staafmixer aan en giet heel langzaam in een dunne straal de gesmolten boter erbij. Breng op smaak met peper (en als nodig nog wat zout) en/of suiker.