Skip to main content

Witte asperges met gegrilde zalm, Nicola aardappels, roodlof en peterselie-bieslookboter

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.40 kilo witte asperges
  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • 400 gram zalmstukjes
  • 2 stronken roodlof

In Huis

  • 125 gram boter
  • olie om te bakken
  • simpele vinaigrette, naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij in stukken en zet net onder water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Schil de asperges* met een dunschiller en snij ca 1 cm van de (houterige) onderkant. Zet ze onder water, voeg zout toe en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur uit en laat afgedekt ca. 10 minuten staan.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje. Hak de peterselie zo fijn mogelijk en roer erdoor. Knip/hak de bieslook fijn en roer erdoor.
  4. Bak de zalm in een grillpan in wat olie om en om net gaar.
  5. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in reepjes. Maak aan met een simpele vinaigrette naar keuze.
  6. Serveer de asperges, aardappels en zalm met de peterselieboter. Serveer de roodlof er los bij
  7. * Zorg dat de schil helemaal is verwijderd om taaie stukken te voorkomen.