Skip to main content

Witte bonen en gerookte kip in kerriesaus

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stronk(en) Prei
  • 2 blikje(s) Witte bonen
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Peren doyenne du comice
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • naar smaak Tuinkers
  • 300 g Gerookte kip

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Kerriepoeder
  • 3 el Bloem
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 500 ml Kokend water
  • 3 el Koriander
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in een braadpan of wok en hou de knoflook nog even apart.
  2. Snij intussen de prei in ringen en was grondig. Voeg de kerriepoeder, knoflook en prei toe aan de pan. Roer goed om en laat met deksel 4-5 minuten stoven. Roer dan de bloem erdoorheen.
  3. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snij de rode peper in stukjes. Laat de pitjes zitten als je van pittig houdt of verwijder ze juist.
  4. Snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis, schil en snij in niet al te grote blokjes. Snij de bleekselderij in de lengte in tweeën of drieën en dan in kleine stukjes, net als de peer. Knip de tuinkers af en doe in een bakje, of zet de tuinkers op tafel met een schaar erbij.
  5. Kruimel als de prei beetgaar is het bouillonblokje erbij en voeg het water toe. Roer goed om en voeg de bonen en gerookte kip toe. Warm even goed door en voeg dan als laatste de peer, de bleekselderij, de koriander en de rode peper toe.
  6. Warm nog max 1 minuutje door en serveer meteen met de tuinkers.