Skip to main content

Witte bonenfondue met ciabatta, spruiten, broccoli en boerenkool chips

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Boterbonen
  • 30 g Edelgistvlokken
  • 1 blokje(s) Miso bouillon
  • 400 g Spruiten
  • 150 g Paarse boerenkool
  • 4 stuk(s) Ciabatta meergranen
  • 200 g Broccoli
  • 200 g Wortel
  • 1 stuk(s) Rode puntpaprika

In Huis

  • 2 tl Citroensap (uit flesje)
  • 4 el Olijfolie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 150 ml Water
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Suiker
  • 1 tl Dijonmosterd
  • besprenkelen Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB: op het bakje edelgist zit een stickertje, edelgist is een soort vlokjes.
  2. NB. Let op je hebt twee keer broccoli, paprika, peen en boerenkool nodig deze week.
  3. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. 2. Giet de boterbonen af en doe ze in een diepe pan waarin je straks goed kunt staafmixen. Voeg de edelgist, het miso bouillonblokje en de olijfolie toe. Halveer de knoflook en verwijder het loofje als dit er is. Snij in plakjes en voeg samen met het citroensap, water, zout, suiker en de mosterd. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Laat even staan.
  5. 3. Snij het kontje van de spruitjes, halveer ze en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Doe in een mengkom en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schik aan één kant van een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif alvast in de oven (totaal ca. 25 minuten nodig).
  6. 4. Was de boerenkoolbladeren, snij de stengels eraf en snij deze in stukken van ca. 5 cm. Snij daarna het blad in grove repen. Doe in een mengkom en meng met wat olijfolie, peper en zout. Schik naast de spruitjes. Schuif weer in de oven (heeft ongeveer 10 minuten nodig). Doe ook de ciabatta voor ca. 10 min in de oven.
  7. 5. Maak intussen roosjes van de broccoli. Breng een laagje gezouten water aan de kook en blancheer de broccoli kort beetgaar. Snij de peen en paprika in smalle repen van ca. 2 bij 8 cm om mee te kunnen dopen.
  8. 6. Verhit het bonenmengsel tot het net begint te borrelen en hou warm, eventueel in een fonduepan (niet echt laten koken).
  9. 7. Snij de ciabatta in stukjes. Doop de broccoliroosjes, ciabatta, wortel, paprika en spruitjes in de fondue. En eet de knapperige boerenkoolchips er lekker bij!