Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witte bonenpuree met gebakken paddenstoelen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Witte bonen
  • 2 el Tijmolie
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 4 el Citroensap
  • 4 el Fijngehakte peterselie
  • 3 stuk(s) Knoflook
  • 2 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. LET OP : Week de bonen een nacht in een grote pan met ruim water.
  2. 1. Spoel de volgende dag de bonen na en vul aan met 1,3 l water. Voeg wat zout toe en kook gaar in 75 tot 90 minuten gaar.
  3. 2. Bereid als de bonen bijna gaar zijn de paddenstoelen. Hak de ui en snij de paddenstoelen in stukken.
  4. 3. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ui enkele minuten aan totdat hij zacht begint te worden. Voeg de paddenstoelen toe en bak totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat ze bakken totdat het vocht verdwenen is.
  5. 4. Giet de bonen af. Doe in de blender samen met het citroensap en de tijmolie. Knijp er de knoflook boven uit en doe er wat zout en peper bij. Blend tot een mooie puree en doe zo nodig terug in de pan om weer even op te warmen.
  6. 5. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. <br>6. Serveer de puree met de paddenstoelen, de gehakte peterselie en wat ringetjes lente-ui. Tip: Je kunt dit gerecht goed combineren met een stukje gegrilde haloumi of een vleesvervanger en een eenvoudige salade. Vleeseters kunnen er een lekkere kalfsbraadworst bij eten.