Skip to main content

Witte bonensoep met braadworst

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Witte bonen
  • 2 stuk(s) Kruimige aardappelen
  • 4 stuk(s) Runderbraadworst
  • optioneel Peterselie
  • 4 sneetje(s) Brood

In Huis

  • 2 liter Water
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Prei
  • 20 g Boter
  • scheutje(s) Olijfolie (extra vierge)
  • optioneel Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de sjalotjes, snij de prei in ringen en spoel ze goed.
  2. 2. Schil de aardappels en snij hem in stukjes.
  3. 3. Zet een pan met 2 liter water op en voeg de sjalotjes, prei en aardappels toe. Laat alles een 1/2 uur koken.
  4. 4. Laat de bonen uitlekken en voeg toe. Laat 5 minuten meewarmen.
  5. 5. Draai de soep door een groentemolen of pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworsten om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en bak de worsten in ca. 10 minuten gaar.
  7. 7. Snij de worsten in schuine plakken. Schep de soep in diepe borden, schenk er wat druppeltjes olijfolie over.
  8. 8. Verdeel er de plakjes worst over en bestrooi met wat peterselie en paprikapoeder. Eet met een stuk brood om in de soep te deppen.