Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram Indonesische kip
- 300 gram snijbonen
- 600 gram Chinese kool
- 2 stengels lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 0.5 stukje gember
- 300 gram woknoedels
- 2 tl laos (gemalen)
- 2 teen knoflook
- 2 el sojasaus
- 80 gram pinda's (optioneel)
Recept stappen
- Zet een grote pan water met zout op voor de noedels .
- Verwarm olie in een grote wok en bak de kip in wat olie bruin en gaar in ca. 10 minuten.
- Schil en rasp de gember. Leg de snijbonen in stapeltjes, verwijder alleen het steeltje en snij diagonaal in stukjes van ca. 1,5 cm.
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, snijbonen en laos op middelhoog vuur.
- Snij de Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de snijbonen en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en voeg de sojasaus toe.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Meng de kip en noedels (zie tip) door de groenten. Garneer met de pinda’s en lente-ui.
- Begin met minder noedels (ca. 50gr pp) en roer er meer doorheen als je met grotere eters bent.