Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Indonesische kip
  • 300 gram snijbonen
  • 600 gram Chinese kool
  • 2 stengels lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 stukje gember
  • 300 gram woknoedels
  • 2 tl laos (gemalen)
  • 2 teen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 80 gram pinda's (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de noedels .
  2. Verwarm olie in een grote wok en bak de kip in wat olie bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  3. Schil en rasp de gember. Leg de snijbonen in stapeltjes, verwijder alleen het steeltje en snij diagonaal in stukjes van ca. 1,5 cm.
  4. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  5. Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, snijbonen en laos op middelhoog vuur.
  6. Snij de Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de snijbonen en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en voeg de sojasaus toe.
  7. Snij de lente-ui in ringetjes.
  8. Meng de kip en noedels (zie tip) door de groenten. Garneer met de pinda’s en lente-ui.
  9. Begin met minder noedels (ca. 50gr pp) en roer er meer doorheen als je met grotere eters bent.