Woknoedels met Kip à la Krat, paarse sprouting broccoli, witte kool, paprika en paksoi

Kip

  • Totale tijd minuten
Woknoedels met Kip à la Krat, witte kool, paprika, paarse sprouting broccoli en paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Indonesisch gemarineerde kippendijvlees
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks puntpaprika
  • 400 gram paarse sprouting broccoli (ca.)
  • 200 gram woknoedels (zie tip)
  • 300 gram witte kool
  • 0.75 stuks paksoi (zie: let op)
  • 1 stuks limoen (zie: let op)
  • 1 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 stuks knoflook
  • 3 el sojasause
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de noedels en witte kool.
  2. Verwarm olie in een grote wok en bak de kip in wat olie bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  3. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper in stukjes. Snij de puntpaprika in sliertjes. Snij de roosjes met hun steeltjes van de paarse sprouting broccoli af. Snij de stelen in stukjes van ca. 2 cm en halveer eventueel grotere roosjes.
  4. Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe voldoende nieuwe olie in de wok en bak de gember, rode peper, knoflook, puntpaprika en broccoli ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Dek nog een paar minuten af zodat de broccoli beetgaar kan worden.
  5. Kook als het water kookt de noedels gaar in 10 minuten. Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Zet een wekker op 7 minuten. Snij de witte kool in sliertjes. Blancheer de laatste 3 minuten mee. Giet en spoel koud af.
  6. Snij de steel van de paksoi in plakjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in repen en hou apart. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Snij de limoen in partjes.
  8. Blus de bakkende groenten als ze beetgaar zijn af met de sojasaus. Voeg het groen van de paksoi toe en de lente-ui. Roer zodra de paksoi geslonken is de kip en noedels met witte kool erbij. Serveer direct en laat iedereen zelf op smaak brengen met limoen.
  9. Let op: Bewaar een (klein) blad per persoon voor in een ander gerecht.
  10. Let op: Je hebt elders limoenrasp nodig
  11. Goed om te weten: De kippendij is gemarineerd volgens ‘geheim’ Krat-recept. Per 500 gram: 1 el ketjap manis, 1 el citroensap, 1 geperste teen knoflook, 1 tl sambal manis, ½ tl gemberpoeder, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kardomompoeder (deze niet per ongeluk uitschieten!), ½ tl korianderpoeder, ½ tl zout. Probeer het eens in het weekend!
  12. Wij vinden max 50 gram noedels pp voldoende met deze grote hoeveelheid groenten, maar gebruik vooral meer als dat voor jouw situatie beter is!