Woknoedels met witte kool, paprika, paarse sprouting broccoli en mild chili tofublokjes

Vegan

  • Totale tijd minuten
Woknoedels met witte kool paprika paarse sprouting broccoli en mild chili tofublokjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks puntpaprika
  • 400 gram (ca.) paarse sprouting broccoli
  • 200 gram woknoedels (zie tip)
  • 300 gram witte kool
  • 300 gram oesterzwammen
  • 80 gram pinda's geroosterd ongezouten
  • 2 pakje tofublokjes chili mild
  • 0.75 stuks paksoi (Zie: let op!)
  • 1 stuks lente-ui
  • 1 stuks limoen (Zie: let op!)

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de noedels en witte kool.
  2. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper in stukjes. Snij de puntpaprika in sliertjes. Snij de roosjes met hun steeltjes van de paarse sprouting broccoli af. Snij de stelen in stukjes van ca. 2 cm en halveer eventueel grotere roosjes. Verwarm ruim olie in een grote wok en bak alles tegelijk op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Draai het vuur zachter en dek af.
  3. Kook als het water kookt de noedels gaar in 10 minuten. Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Zet een wekker op 7 minuten. Snij de witte kool in sliertjes. Blancheer de laatste 3 minuten mee. Giet en spoel koud af.
  4. Snij of scheur de oesterzwammen in repen. Voeg bij de groenten en bak weer op middelhoog ca. 5 minuten. Schep af en toe om.
  5. Bak de pinda’s in een droge koekenpan tot ze wat bruinen. Leg op een bordje en laat afkoelen. Bak in dezelfde pan de tofublokjes in wat olie in ca. 5 minuten warm en wat bruiner.
  6. Spoel intussen de paksoi af. Snij de steel in plakjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in repen en hou apart. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de limoen in partjes.
  7. Blus de bakkende groenten als ze beetgaar zijn af met de sojasaus. Voeg het groen van de paksoi toe en de lente-ui. Roer zodra de paksoi geslonken is de noedels met witte kool erbij. Serveer direct met de pinda’s en de tofu en laat iedereen zelf op smaak brengen met limoensap.
  8. Let op! Bewaar een (klein) blad per persoon voor in een ander gerecht.
  9. Let op! Je hebt elders limoenrasp nodig!
  10. Wij vinden max 50 gram noedels pp voldoende met deze grote hoeveelheid groenten, maar gebruik vooral meer als dat voor jouw situatie beter is!