Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Wortelpeterselie-aardappelpuree met bonen, gebakken shiitake en bundelzwam, geblancheerde palmkool en gefrituurde kappertjes

  • Totale tijd minuten
Wortelpeterselie-aardappelpuree met bonen, gebakken shiitake en bundelzwam, gefrituurde kappertjes en geblancheerde palmkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram wortelpeterselie
  • 300 gram palmkool
  • naar smaak tijmolie
  • kneepje citroensap
  • 400 gram shiitake en bundelzwam
  • 4 el kappertjes
  • 1.5 potje witte bonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappel en de wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 20 minuten.
  2. Breng een pannetje met een laagje gezouten water aan de kook. Snij met een groot mes de nerf uit de palmkool en snij het blad in reepjes. Kook ca. 6 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Breng op smaak met een scheutje tijmolie, een kneepje citroensap, peper en zout.
  3. Verwijder het onderste taaiere deeltje van het steeltje van shiitake. Verwijder eventueel achtergebleven korrelige steelaanzet van de bundelzwam.
  4. Verwarm een laagje olie in een koekenpan die ook groot genoeg is voor de paddenstoelen. Dep de kappertjes droog met wat keukenpapier. Bak ze in de olie tot ze openspringen (paar minuutjes). Haal met een schuimspaan uit de pan.
  5. Bak in dezelfde pan eerst de bundelzwam in 6 minuten een beetje bruin en gaar. Voeg de laatste 2 minuten de shiitake toe en bak mee. Snij intussen de knoflook fijn. Voeg toe, schud een paar keer om, breng op smaak met peper en zout en dek af.
  6. Giet de aardappel en wortelpeterselie af en bewaar wat kookvocht. Stamp tot een gladde puree met behulp van wat vocht. Roer of stamp de witte bonen erdoor (indien gewenst met aanhangend vocht). Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de wortelpeterselie-bonen puree met een scheutje van de tijmolie, de paddenstoelen en de kappertjes en serveer de palmkool erbij.
  8. Je hebt waarschijnlijk knolselderij over, kook wat mee voor door de puree. Of maak een lekker soepje!