Wortelpeterselie-bosuisoep met gefrituurde krulpeterselie

  • Totale tijd 40 minuten
Spitskool wortelpeterselie soep| Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks bosui
  • 400 gram wortelpeterselie
  • bosje krulpeterselie
  • 50 ml slagroom
  • lepeltje room om te garneren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 600 ml kokend water
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • zonnebloem- of milde olijfolie
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Voorbereiding: 1. Snij de bosui in ringen. Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de bosui zachtjes een paar minuten. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in blokjes.
  3. Pers de knoflook bij de bosui en bak heel eventjes mee. Voeg de wortelpeterselie toe en schep een paar keer om. Voeg het kokende water en het blokje bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken.
  4. Verhit in een klein koekenpannetje een flinke laag zonnebloem- of milde olijfolie. Haal de krulpeterselie van de steeltjes en dep droog indien nodig. Frituur 2 tot max 3 minuten in de hete olie, tot vlak voordat het gaat bruinen. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe in een droog kommetje en bewaar.
  5. Pureer de soep zo glad mogelijk met een staafmixer of blender en voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  6. Serveren: 6. Warm de soep zachtjes op. Breng tegen het kookpunt aan en draai het vuur zacht. Verdun als nodig met nog een beetje kokend water en check een laatste keer op peper en zout.
  7. Schep de soep in kommetjes. Garneer met nog een lepeltje room en de krulpeterselie.