Wortelpeterseliemousseline met warme linzensalade, peterselie en gevulde portobello’s met no waste palmkoolpesto van Tromp

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 10 portobello palmkoolpesto linzensalade wortelpeterselie mousseline 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 600 gram wortelpeterselie
  • 8 stuks portobello
  • 300 ml palmkoolpesto
  • 1.5 blik dupuis linzen
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 0.75 tl zout
  • olijfolie om te bakken
  • 1 blaadje laurier
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een afsluitbare (hapjes)pan en fruit de ui. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Schil de peen en snij blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui en bak mee tot de ui glazig is. Voeg het laurierblad, wat zout en een snuf nootmuskaat toe, sluit af met een deksel en laat zachtjes gaar worden in ca. 10 min.
  3. Schil de wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 min gaar.
  4. Leg de portobello’s in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zout en laat 10 min voorgaren in de oven.
  5. Maak de knoflookvinaigrette. Knijp de knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja echt 0.75 tl bij 4p). Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de olijfolie extra vierge erdoor. Zet even weg.
  6. Giet de wortelpeterselie af. Pureer tot een mousseline met de staafmixer. Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  7. Vul de portobello’s met de palmkoolpesto en schuif 5 min terug in de oven.
  8. Spoel de linzen af, laat even uitlekken en voeg bij de ui en peen. Warm door en draai het vuur uit.
  9. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) grof en roer samen met de vinaigrette door de linzen.
  10. Serveer de wortelpeterseliemousseline met de linzensalade en gevulde portobello’s.