Skip to main content

Wortelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 g Wortel

In Huis

  • 2 el Peterselie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Zout
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Venkelzaad
  • 2 tl Oregano
  • 2 el Munt
  • 2 el Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Hak de peterselie. Wrijf de knoflook met zout fijn in een vijzel. Meng met de olijfolie en de peterselie.
  2. Kook de wortelen beetgaar in water met wat zout. Giet af en laat even droogstomen. Laat een beetje afkoelen. Snij ze in dunne plakjes. Doe ze in een schaal samen met het peterselie-knoflookmengsel en schep goed door. Voeg venkelzaad, oregano, munt en citroensap toe.
  3. Schep door en laat even intrekken. Serveer lauwwarm of koud.